Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blåmusselpenne

Blåmusselpenne är ett smaskigt och festligt recept på pastasås med musslor, lök, vitlök, pepparfrukt, vitt vin och persilja. Koka blåmusslorna i vin och fräst lök och servera med penne. Smakrikt och enkelt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta och tvätta musslorna väl. Kasta trasiga och öppna musslor.
  2. Koka penne enligt förpackningens anvisningar. Finhacka löken och vitlöken. Dela pepparfrukten, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet.
  3. Fräs hacket väl i olivoljan, tillsätt musslorna och vinet. Sätt lock på grytan, koka i 3 minuter eller tills alla musslor har öppnat sig.
  4. Plocka upp musslorna och ta bort ena skalhalvan.
  5. Smaksätt buljongen med salt och ev svartpeppar. Blanka av med smörklicken och tillsätt den grovhackade persiljan.
  6. Blanda penne, musslorna och buljongen. Serveras rykande varmt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg blåmusslor
  • 1/2 pkt penne (à 500 g)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 pepparfrukt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 25 g smör eller margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe persilja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer