Kaka med blåbärssylt och havregrynstäcke
Baka med blåbärssylt för en snabb och enkel blåbärskaka! Den här saftiga bärkakan är ett smarrigt inslag på både fikat och festen. Med krispiga havregryn som ett täcke på blåbärssylten får den mjuka kakan en riktigt god konsistens.
Ingredienser
12 bitar
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smör eller margarin
1 ägg
2 dl blåbärssylt
Havregryn
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
För alla
Kakan innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix. Använd s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och servera med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1982 KJ / 474 kCal
Fett26.2 g
Kolhydrater53.4 g
Protein6.1 g
Kommentar
Ok
Lillemor
2017-12-26