Blåbärskaka i långpanna

Betyg 4.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Blåbärskaka i långpanna

Den här blåbärskakan i långpanna är både lättbakad och otroligt saftig – perfekt när du vill baka till många! Den är dessutom smart och smidig, då den görs på frysta bär och bakas i långpanna, vilket gör det enkelt att skära upp lagom stora blåbärsrutor. Ett recept som passar lika bra till fika, kalas eller sommarens picknick.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Blåbärskaka i långpanna

Ingredienser

ca 20 bitar
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
250 g frysta blåbär
1 msk majsstärkelse

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Jättegod! Jag tog allt x1,5 för att passa i stor långpanna. Lade till lite extra mjöl (totalt 6,5 dl) eftersom smeten verkade så lös och lite rivet citronskal för att det passar så bra med blåbär. Gräddade klar i 200 grader varmluftsugn på 22 min. Sparar detta som favorit, kommer göras igen!

    Åsa

  • Kan man dubbla receptet för stor långpanna för ugn?

    Ing-marie

    Hej Ing-Marie! Du kan ta receptet gånger 1,5 så blir det perfekt för en långpanna. Eventuellt så behövs någon extra minut i ugnen bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Följde receptet exakt hur länge jag än hade den i ugnen blev den aldrig klar mer än ca 1,5cm från kant och in resten va fortfarande deg. Efter 1,5 timme i ugnen gav jag upp och erkände mig besegrad.

    Thereze

  • Fantastiskt god kaka även om den behövde 12 min extra i ugnen. Kommer göra den snart igen.

    Anne brigitte

  • Följde till punkt och pricka, är van vid att baka, har bra ugn och långpanna. Blev tillagad i kanterna men geggig i mitten, oklart om jag gjort något fel eller om denna kaka kanske passar bättre i annan form (t ex muffins).

    Kajsa

  • 5 utav 5 jättegod

    Ellinor

  • Ska grädden vispas innan den blandas i?

    Anna

    Hej Anna! Grädden ska inte vispas innan den blandas i. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Skall blåbären tinas först?

    Elisabeth

    Hej Elisabeth! Nej du tar dom direkt från frysen. Smidigt och snabbt! :) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Energi858 KJ / 205 kCal
Fett12 g
Salt0.2 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Amerikanska blåbärsmuffins
    Betyg 3.8 av 5.701 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sjörövartårta
    Betyg 3.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Finsk blåbärspaj
    Betyg 4.2 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knaprig blåbärspaj
    Betyg 3.8 av 5.124 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saftig blåbärskaka
    Betyg 4.7 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad