Blåbärsgröt
Gröt till frukost är både billigt och gott. Till blåbärsgröten passar både frysta och färska blåbär. Låt de nyttiga bären koka upp tillsammans med vatten och grovt rågmjöl till en nyttig, fiberrik gröt. Servera gröten med iskall mjölk och gärna rårörda hallon.
Ingredienser
4 portioner
7 dl vatten
250 g frysta blåbär
4 msk råsocker
1 krm salt
1 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut mjölet mot havregryn.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi838 KJ / 200 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein3 g
Kommentarer
Gott gotti gott
Lars
2024-02-19Gott, men mjölet klumpar sig.
Pontus
2020-08-13Hej Pontus! Nästa gång kan du testa med att sila i mjölet, då kanske det inte klumpar sig lika mycket. Kul att höra att du tyckte var gott i alla fall! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-13Jag som har mina rötter i Ångermanland kokar alltid blåbärsgröt med kornmjöl men ert recept är helt OK.
Monica
2017-10-21