Blåbärscheesecake i långpanna

En enkel blåbärscheesecake som räcker till många. Klassisk botten av digestivekex och ljuvlig smak av kardemumma toppas med en underbar blåbärssmet. Skär upp i lagom stora bitar och garnera med färska blåbär.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stHur långt innan kan man baka denna kaka??
Isabell
Hej Isabell! Jag skulle nog säga att den klarar sig två dar i kylskåpet. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej, kan jag ersätta med jordgubbar istället?
Therese
Hej, om man ersätter blåbär med frysta hallon . Vilken mängd ska man ha då ?
Ulla
Hej Ulla! Ta samma vikt du, det kommer att bli super! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Det borde gå att byta ut gelatinbladen mot gelesocker?
Therese
Hej Therese! Gelésocker innehåller socker varför det inte går rakt av byta ut gelatinbladen mot gelésocker utan att ändra mängden socker. Vi har inte provbakat receptet med gelésocker men om du gör det så följ anvisningarna i gelésockerpaketet och anpassa till sockermängden i receptet. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan man göra innan och frysa?
Nina
Hej Nina! Inget som vi provat men skulle rekommendera dig att tina i kylen innan du ska servera detta. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Kan man ersätta smetana med vispgrädde?
Sofie
Hej Sofie! Vi skulle inte rekommendera att man ersätter med grädde. Möjligt att man riskerar att få en lös pannacotta-aktig konsistens och det är man ju inte ute efter här. Färskost är således ett mycket bättre alternativ. Och eftersom färskosten har en något fastare konsistens än smetana skulle vi även rekommendera att ta 1-2 gelatinblad färre i smeten. Hälsningar Michelle
ICA-köket