Blåbärsbars med råg

Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Torkade blåbär och råg ger smak och passar fint ihop.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi912 KJ / 218 kCal
Fett11 g
Salt0.74 g
Kolhydrater19 g
Protein7 g
Kommentarer
10 stSmakar mest fikon & känns lite geggiga.
Cecilia
Jättegoa bars! Tog vad jag hade hemma: kokosflingor, tranbär istället för blåbär och havregryn istället för rågflingor, chiafrön i gel (ca 3/4 dl) resten av ingredienser precis samma...mums!. Nästa gång ska dubbla receptet!
Hilda
Hej! Jag funderar på varför de skall förvaras i kyl eller frys? Behövs det verkligen? Vad är det i som gör att det behövs? Tack på förhand!
Marie
Hej Ulrika! Ja, dessvärre hamnar beräkningarna just nu längst ner. Tur du fortsatte scrolla.Hälsningar Michelle
Ica-köket
Sorry, trodde receptet var klart vid kommentarsfältet men nu såg jag innehållet längre ner. *tummen upp*
Ulrika
Hej, föreslog dessa bars istället för färdiga men då vill den träningsintresseade sonen veta mängden protein? Gärna för alla fyra recept som presenterades ihop i Buffé. Tack!
Ulrika
Hej Emma! De brukar heta ”rostade kokosflakes” eller ”kokosflarn”. Alltså inte flingor utan lite större. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
I receptet står det kokosflarn, menar ni kokosflingor eller det som säljs som rostad kokos/kokoschips?
Emma
Hej Emma! Jag tror att det blir lite för mycket vätska om man använder färska/frysta blåbär. Vilket gör smeten lite väl lös. Men berätta gärna hur det gick om du vågar dig på att testa. Du kanske har kommit på ett ännu smaskigare recept. Hälsningar Ulrika.
Ica-köket
Tror ni att det funkar med vanliga blåbär också? Alltså inte torkade, eller vad kan hända då?
Emma