Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Biff med rotselleripuré, picklad rödlök och betor

Här är ett utsökt och festligt recept på biff med rotselleripuré, picklad rödlök och betor. Rätten har en fantastisk och perfekt kombination av sötma, syrlighet och sälta. En underbar rätt att bjuda dina gäster på!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Bryn det runt om i olja och smör i en stekpanna ca 3 minuter. Lägg över det i en ugnssäker form. Spara stekskyn i stekpannan och tillsätt balsamvinäger och honung. Låt koka upp och sjud ca 3 minuter. Ställ åt sidan.
  4. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 58°C, ca 70 minuter. Ta ut köttet och låt vila ca 15 minuter inlindat i smörpapper.
  5. Picklad lök och betor: Koka under tiden rödbetorna mjuka med skalet på i lättsaltat vatten. Gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor.
  6. Skala och skär löken i 1/2 cm tjocka ringar. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i löken och låt den sjuda 2–3 minuter. Häll av och blanda löken med rödbetor och olja. Krydda med salt.
  7. Skär köttet i skivor och servera med rödbetor, lök, balsamsky och rotselleripuré. Garnera med krasse.
  8. Rotselleripuré: Skala och skär rotselleri, lök och vitlöksklyfta i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull.
  9. Häll av och mixa till en slät puré i matberedare eller med stavmixer tillsammans med crème fraiche. Krydda med salt.

För alla

Biff med picklad rödlök och betor:
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller stek i enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller stek i enbart olja.

Rotselleripuré:
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Låt köttet vila innan det skärs upp så behåller det sin saftighet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g biff i bit
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 1/2 msk honung
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 ask smörgåskrasse
Picklad lök och betor
  • 600 g färska små rödbetor
  • 1 rödlök
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk olja
Rotselleripuré
  • 400 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?