Biff med rotselleripuré, picklad rödlök och betor

6
0
Biff med rotselleripuré, picklad rödlök och betor

Här är ett utsökt och festligt recept på biff med rotselleripuré, picklad rödlök och betor. Rätten har en fantastisk och perfekt kombination av sötma, syrlighet och sälta. En underbar rätt att bjuda dina gäster på!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Biff med rotselleripuré, picklad rödlök och betor

Ingredienser

4 portioner
600 g biff i bit
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 msk smör
3 msk balsamvinäger
1 1/2 msk honung
2 krm nymalen svartpeppar
1/2 ask smörgåskrasse

Picklad lök och betor

600 g färska små rödbetor
1 rödlök
2 msk ättiksprit (12 %)
1/2 dl socker
1/2 dl vatten
1 msk olja

Rotselleripuré

400 g rotselleri
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt

För alla

Biff med picklad rödlök och betor:
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller stek i enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller stek i enbart olja.

Rotselleripuré:
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Låt köttet vila innan det skärs upp så behåller det sin saftighet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer