Biff med rotselleripuré, picklad rödlök och betor

Här är ett utsökt och festligt recept på biff med rotselleripuré, picklad rödlök och betor. Rätten har en fantastisk och perfekt kombination av sötma, syrlighet och sälta. En underbar rätt att bjuda dina gäster på!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Ingredienser
4 portioner
600 g biff i bit
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 msk smör
3 msk balsamvinäger
1 1/2 msk honung
2 krm nymalen svartpeppar
1/2 ask smörgåskrasse
Picklad lök och betor
600 g färska små rödbetor
1 rödlök
2 msk ättiksprit (12 %)
1/2 dl socker
1/2 dl vatten
1 msk olja
Rotselleripuré
400 g rotselleri
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
För alla
Biff med picklad rödlök och betor:
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller stek i enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller stek i enbart olja.
Rotselleripuré:
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Låt köttet vila innan det skärs upp så behåller det sin saftighet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer