Berberegravad lax

Betyg 3.1 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Berberegravad lax

Berberegravad lax har en självklar på buffébordet. Laxen serveras på små baguetter med kryddröran, som består av bland annat bebere, ingefära och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Berberegravad lax

Ingredienser

10 portioner
1 bit ingefära (1 bit motsvarar ca 10 cm)
4 vitlöksklyftor
4 msk berbere (se Tips)
2 msk mirin (alkoholfritt sött risvin/sake)
2 1/2 dl strösocker
1 1/3 dl salt
1 kg fryst, tinad benfri laxfilé

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Mycket gott, en självklarhet på buffébordet, och julbordet.

Gun

2007-12-19

Testa liknande recept

Sojapicklade ägg
Betyg 4.5 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Donburi med lax
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tomat- och ingefärssill
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Laxtartar
Betyg 3.6 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lis dippsås
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Laxsashimi med rabarber och pepparrot
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad