Bengalisk palak paneer

Betyg 4.6 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Bengalisk palak paneer

Palak paneer – Kuber av indisk färskost som tillagas i en kryddig tomat- och spenatgryta och serveras med kokt ris och naanbröd. Den populära rätten, som betyder spenat med paneer-ost, har ursprungligen sina rötter i Indien men har i det här receptet fått en bengalisk prägel.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Bengalisk palak paneer

Ingredienser

4-6 portioner
250 g fryst bladspenat
450 g paneer ost
1 liten rödlök
1 liten gul lök
5 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1/2 tsk gula senapsfrön
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk garam masala
1 krm malen gurkmeja
2 tsk salt
1 msk strösocker
10 körsbärstomater
1 grön chili
1 röd paprika
2 msk rapsolja
1 dl tomatpuré
1 msk finriven ingefära
1 tsk grovkornig senap
3 dl vatten
3 dl vispgrädde

Till servering

kokt ris
naanbröd
limeklyftor
rostade nötter och kokos

Gör så här

00:03:00
00:04:00
00:01:00
00:05:00
00:05:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Gott, men ska pröva med mindre grädde alt mellangrädde nästa gång. Håller med om kryddningen, 1,5 ggr mer & ändå nästan för tamt för rätten.

    Anette

  • Jättegott! Den kommer att gå på repris. Det går åt mera salt.

    Mitra

  • Ljuvlig! Krydda extra & hela spenatpåsen i😋

    Jeanette

Testa liknande recept

  • Panéer med curry och spenat
    Betyg 3.3 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paneer butter masala
    Betyg 4.4 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad