Bengalisk palak paneer

Palak paneer – Kuber av indisk färskost som tillagas i en kryddig tomat- och spenatgryta och serveras med kokt ris och naanbröd. Den populära rätten, som betyder spenat med paneer-ost, har ursprungligen sina rötter i Indien men har i det här receptet fått en bengalisk prägel.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Ingredienser
4-6 portioner
250 g fryst bladspenat
450 g paneer ost
1 liten rödlök
1 liten gul lök
5 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1/2 tsk gula senapsfrön
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk garam masala
1 krm malen gurkmeja
2 tsk salt
1 msk strösocker
10 körsbärstomater
1 grön chili
1 röd paprika
2 msk rapsolja
1 dl tomatpuré
1 msk finriven ingefära
1 tsk grovkornig senap
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
Till servering
kokt ris
naanbröd
limeklyftor
rostade nötter och kokos
Gör så här
00:03:00
00:04:00
00:01:00
00:05:00
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stWow! Så väldigt härliga smaker. Kommer säkerligen smaka ännu bättre imorgon. 😋
Kristofer
Gott, men ska pröva med mindre grädde alt mellangrädde nästa gång. Håller med om kryddningen, 1,5 ggr mer & ändå nästan för tamt för rätten.
Anette
Jättegott! Den kommer att gå på repris. Det går åt mera salt.
Mitra
Ljuvlig! Krydda extra & hela spenatpåsen i😋
Jeanette
Sååå gott, och snåla inte med spenaten, ha i hela paketet 👌 Krydda ordentligt
Kristin
När man ska tillsätta lagerbladen?
Rickard
Enkelt och väldigt gott! Uteslut chili om du inte tycker om stark mat. Orkade inte baka naan. Tunna pitabröd funkade lika bra
Marina
Mycket gott, även gott i matlådan.
Vendela