Belgiska veganska våfflor

Lyxa till det med frasiga veganska våfflor till frukost! Här blandar vi ner havregryn i smeten som tillför härlig struktur, och smaksätter med blåbär och kardemumma eller hallon och mörk choklad. Eller varför inte göra två satser och testa både och?

Ingredienser
4 portioner
6 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
5 dl havrebaserad naturell yoghurt
2 dl vegetabilisk mjölkdryck (t ex soja-, havre- eller mandeldryck)
1 dl rapsolja
Smaksättning: Blåbär och kardemumma
2 dl frysta blåbär
1 tsk mortlad kardemumma
Smaksättning: Hallon och mörk choklad
2 dl frysta hallon
50 g hackad mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. blåbär som smaksättning.
Energi2891 KJ / 698 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater95 g
Protein11 g
Kommentarer
3 stExtremt MATIGA o GODA Wåfflor! Vi gjorde dom anpassade till min omfattande matallergi/överkänslighet. Som övriga tog vi mkt mer vätska! Dock lite svåra att få lös från järnet. I övrigt suveräna… Tom som mörka o kantbrända var dom härligt goda frasiga mumsiga.. Vi blev också mätta o stod oss BRA på maten. På ett mkt bättre sätt än m tex pulverwåfflor. Härligt stunsig o matig konsistens när jag mkt senare åt en av dom portioner som blev över. Jag gjorde wrapssmörgåsar… Vi kommer att fortsätta m att göra dessa wåfflor...
Gerd
Håller med ovanstående kommentar om att vätskemängden mot andelen torra ingredienser verkar lite fel... Vlev en tjock deg först om receptet följs.
Jessica
Vi hade iet än dubbelt så mycket vätska (mandelmjölk i vårt fall) för att få det till en smet, men förövrigt ett bra recept. Skulle haft lite salt i smeten 😊
Johanna