Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

En liten buffémiddag där du kombinerar den hemmagjorda basilikasillen, smaksatt med dijonsenap och vitlök, med ägg, prinskorv och kokt färskpotatis. Också ett trevligt inslag till midsommarlunchen. Servera med sommarprimörer och knäckebröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

Ingredienser

4 portioner

Basilikasill

1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
1/2 vitlöksklyfta
1 kruka hackad basilika
1 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Tillbehör

800 g färskpotatis
500 g knippmorötter
4 ägg
240 g prinskorv
1 msk smör eller margarin
1/2 gurka i stavar till servering

Gör så här

00:05:00
00:06:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Bslilikasillen (vi kallar den basillen...) var JÄTTEGOD! Den hamnar på midsommarbordet i år!

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi3249 KJ / 777 kCal
Fett39.2 g
Kolhydrater75.3 g
Protein30.5 g

Testa liknande recept

  • Pizzarullar med prinskorv och basilika
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pigs in a blanket med senap
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sill med somriga pickles
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Toad in a hole (muffins)
    Betyg 2.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Prinskorv med smashed potatoes
    Betyg 2.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad