Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Basilikaomelett med rökt korv

Recept på utsökt omelett med färsk basilika och rökt korv. Till basilikaomeletten behöver du lök, potatis, ägg, rökt korv och tomat. Lättlagad och god till frukost, lunch eller brunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Fräs lök och potatis i margarin eller smör i en stor stekpanna.
  2. Blanda ägg, vatten, finhackad färsk basilika, salt och svartpeppar. Häll omelettsmeten i stekpannan och låt den stelna.
  3. Strimla rökt korv. Skölj och skiva tomater. Strö över korvstrimlorna och lägg tomatskivorna på omeletten.
  4. Garnera med några basilikablad och servera direkt ur pannan. Knäckebröd med ost smakar bra till.

Tips

En basilikakruka i köket kräver lagom med sol, men rikligt med vatten. Den är god att "nypa" av till de flesta maträtter och lär hålla flugorna borta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 6 kokta potatisar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färsk finhackad basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g rökt korv
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?