Gravad lax med dillstuvad potatis
Här kommer en rätt som verkligen osar sommar! Salta smaker, som kommer från laxen, passar utmärkt ihop med den krämiga snabbstuvade potatisen som blandats runt i en dressing gjord på bland annat dill, dijonsenap och citron. Ja du hör ju själv, låt sommarens smaker inta tallriken!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl havrebaserad fraiche
2 tsk dijonsenap
1 msk rapsolja
salt
peppar
1/2 citron
1 kruka sallad
1 gurka
350 g gravad lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1768 KJ / 423 kCal
Fett21 g
Salt3.8 g
Kolhydrater35 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer