Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Basilikamarinad till gravlax

Med detta goda recept får din gravade lax en perfekt marinad av färsk basilika och apelsiner. Basilikamarinad till gravlax tillagar du relativt enkelt med hjälp av en mixer eller matberedare.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg upp vackert på ett fat.
  2. Riv skalet från apelsinerna, pressa ur saften ordentligt och häll det i en mixer eller matberedare. Häll i olja, honung, salt och basilika. Mixa hastigt utan att basilikan blir mosad.
  3. Häll marinaden över laxskivorna och låt gärna stå och dra ett par timmar i kylskåp före servering.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 kg gravad lax
  • 2 tvättade apelsiner
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1/2 kruka färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer