Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Basilikafyllda skinkschnitzlar med olivfräs

Utsökta basilikafyllda schnitzlar med olivfräs. Till fyllningen av skinkschnitzlarna behöver du färsk basilika och mjukost. Ha en röra av oliv, purjolök och persilja över de stekta schnitzlarna och servera till potatis och en frisk tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka basilikan. Blanda med mjukosten. Bred blandningen på hälften av skink- eller bogfläskskivorna. Lägg på de resterande köttskivorna och tryck till.
  2. Vänd de dubbla schnitzlarna först i uppvispat ägg, sedan i ströbröd smaksatt med salt och peppar. Stek schnitzlarna i olja i en stekpanna på medelvärme ca 4 minuter på varje sida.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skiva oliverna. Fräs purjolök och oliver i olja i en stekpanna. Tillsätt hackad persilja.
  4. Fördela fräset över schnitzlarna och servera till kokt potatis och tomatsallad.

Tips

Olivfräset kan uteslutas och de klassiska tillbehören citron, ansjovis och kapris kan serveras till istället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl mjukost
  • 500 g färsk skinka eller bogfläsk i tunna skivor
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk olja
  • 1 purjolök
  • 1 burk gröna oliver
  • 1 msk olja
  • 1 dl hackad persilja
  • kokt potatis
  • tomater
  • lök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer