Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Basilikabröd

Här är ett recept på ett ljuvligt basilikabröd som blir mycket saftigt och smakrikt men inte tar lång tid att baka. Brödet är gott som det är och passar utmärkt till förrätt eller som tillbehör till en middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Dela bröden. Ta bort de grövsta stjälkarna på örtkryddorna och lägg örterna i en matberedare. Kör tills allt är finfördelat.
  3. Häll på citronsaft. Tillsätt matfettet i mindre bitar. Salta och peppra. Kör ytterligare en stund så att ett jämnt fint smör bildas.
  4. Bred bröden med smöret och lägg dem på en plåt.
  5. Gratinera mitt i ugnen i 2-3 minuter, tills smöret nätt och jämnt smält.
  6. Servera gärna tillsammans med Städdagssoppa.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 4 baguetter eller källarfranskor (4 baguetter motsvarar 12-15 källarfranskor)
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 knippa persilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 150 g smör
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan