Bärbruschetta med citrusmascarpone

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
0
Bärbruschetta med citrusmascarpone

Bruschetta som efterrätt är ljuvligt. Du steker skivor av sockerkaka och garnerar bruschettan med bär och mascarpone med fräsch smak av citrus. Bärbruschetta med citrusmascarpone är en riktigt tjusig efterrätt.

Bärbruschetta med citrusmascarpone

Ingredienser

4 portioner
rivet skal av 1   apelsin
rivet skal av 1   citron
2 msk  färskpressad apelsinjuice
2 tsk  färskpressad citronjuice
250 g  mascarpone
3 msk  florsocker
1/2 tsk  vaniljsocker
4   skivor sockerkaka
4 dl  bär t ex hallon, blåbär, björnbär, vinbär eller jordgubbar
1   kruka citronmeliss till garnering

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri sockerkaka.
Gör laktosfri: byt ut mascarponen mot laktosfri crème fraiche. Använd laktosfri sockerkaka.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarponen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfri sockerkaka.
Gör äggfri: kontrollera att sockerkakan inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1387 KJ / 331 kCal
Fett13.2 g
Kolhydrater41.6 g
Protein10.7 g

Testa liknande recept

Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persikotoast
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskbakelse med vaniljmascarpone, kiwi och jordgubbar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig polenta med vit choklad
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Söt oströra
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad efterrättstoast med jordgubbar och mascarpone
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga