Bärbruschetta med citrusmascarpone

Bruschetta som efterrätt är ljuvligt. Du steker skivor av sockerkaka och garnerar bruschettan med bär och mascarpone med fräsch smak av citrus. Bärbruschetta med citrusmascarpone är en riktigt tjusig efterrätt.

Ingredienser
4 portioner
rivet skal av 1 apelsin
rivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 tsk färskpressad citronjuice
250 g mascarpone
3 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
4 skivor sockerkaka
4 dl bär t ex hallon, blåbär, björnbär, vinbär eller jordgubbar
1 kruka citronmeliss till garnering
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri sockerkaka.
Gör laktosfri: byt ut mascarponen mot laktosfri crème fraiche. Använd laktosfri sockerkaka.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarponen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfri sockerkaka.
Gör äggfri: kontrollera att sockerkakan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1387 KJ / 331 kCal
Fett13.2 g
Kolhydrater41.6 g
Protein10.7 g
Kommentarer