Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bärbruschetta med citrusmascarpone

Bruschetta som efterrätt är ljuvligt. Du steker skivor av sockerkaka och garnerar bruschettan med bär och mascarpone med fräsch smak av citrus. Bärbruschetta med citrusmascarpone är en riktigt tjusig efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och riv det yttersta skalet av apelsinen och citronen. Pressa ur juicen.
  2. Blanda citrusraspet med mascarpone, florsocker, vaniljsocker, apelsinjuice och citronjuice.
  3. Grilla sockerkaksskivorna snabbt, lägg på bär och toppa med citrusmascarpone. Garnera med citronmeliss.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri sockerkaka.
Gör laktosfri: byt ut mascarponen mot laktosfri crème fraiche. Använd laktosfri sockerkaka.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarponen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfri sockerkaka.
Gör äggfri: kontrollera att sockerkakan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • rivet skal av 1 apelsin
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 4 skivor sockerkaka
  • 4 dl bär t ex hallon, blåbär, björnbär, vinbär eller jordgubbar
  • 1 kruka citronmeliss till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1387 kJ / 331 kCal