Bärkompott med stjärnanis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Bärkompott med stjärnanis

Spännande och god efterätt som smakar ljuvligt att jordgubbar och stjärnanis. Denna läckra Bärkompott med stjärnanis tillagar du både snabbt och enkelt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina jordgubbarna. Koka upp hälften med socker, stjärnanis och så mycket vatten att det täcker bären. Rör då och då.
  2. Rör ut potatismjöl i lite vatten. Häll det i kompotten och låt den koka upp på nytt. Rör i resten av jordgubbarna.

Tips

Stjärnanis ger en spännande smakbrytning till de söta jordgubbarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg jordgubbar
  • 2 dl socker
  • 1 stjärnanis
  • 2 msk potatismjöl
Lägg till i inköpslistan