Bao bröd

Betyg 4.2 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Bao bröd

Vill du göra något extra till festen så borde du prova att baka hemmagjorda baobröd, även kallade steamed buns. Det mjuka brödet är perfekt till asiatiska rätter, men fungerar också fint till burgare eller korv. Baobröd kommer från början från Taiwan och betyder ångat bröd.

Bao bröd

Ingredienser

12 st
1 tsk torrjäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 dl mjölk
1 msk rapsolja
1 1/2 msk risvinäger
8 3/4 dl vetemjöl (8 3/4 motsvarar ca 525 g)
1 1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt
bakplåtspapper
1 tsk bakpulver
olja (till pensling)

Gör så här

00:10:00
00:05:00
02:00:00
00:05:00
00:02:00
01:30:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Mjölvikt eller volym i receptet behöver justeras. 8.75 dl =8,75x60=ca 465g?

    Matilda

  • Kan man ångkoka frysta Bao bröd? Eller värma på i ugn, tanken att bjuda Bao bröd till många till middagen? Jag har bakat, ångkokat, svalnat och ska frysa in. Då undrar jag om jag kan ångkoka frysta Bao bröd?

    Hanna

  • Använd grytvantar vid ångningen!!!

    Clara

  • Mjölet i gram motsvara dubbel sats .

    Ida-maria

  • Går att frysa in och tina upp i mikron med helt okej resultat tycker jag! Men. Viktigt att man låter dem ånga färdigt, annars blir det väldigt degig bao.

    Nikolina

  • Kan man frysa in degen utkavlad och sen tina och ånga?

    Hedda

  • Ett tips är att använda färsk jäst istället för torrjäst - bröden blir ännu fluffigare och mer molnlika!

    Maria

  • Kan jag frysa in bröden?

    Jeanette

    Hej Jeanette! Det går bra att frysa bröden men de kommer ju inte vara lika goda som ny"ångade". Du kan testa ånga dom lite till efter de har tinat upp eller värma försiktigt i en brödrost. Hoppas att du gillar bröden! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Det ser jättegott ut! Om man inte har en köksmaskin eller degkrok, vad kan man göra istöllet?

    Eva

    Hej Eva! Du kan lika väl knåda degen för hand. Det krävs lite styrka men är bra vardgasmotion! ;) Om det blir lite för tungt så kan du dela degen i två delar och knåda en bit i taget. Du behöver knåda degen i minst ca 15 minuter när du gör det för hand. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Grillad lax i folie
    Betyg 3.6 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ångkokta dumplings
    Betyg 2.8 av 5.291 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreansk auberginesallad
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pitabröd
    Betyg 2.5 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Soup dumplings Xiaolongbao
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Grillat Naanbröd
    Betyg 2.8 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad