Banoffee pie i glas

Banoffee pie kännetecknas av smaker som banan, kola och choklad. Här gör vi en supersnabb variant i portionsglas där bananskivor, digestivekex, grädde, karamelliserad mjölk och mörk choklad varvas.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1508 KJ / 359 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g
Kommentarer
16 stSkall testas idag
Lena
Lite flingsalt på toppen, eller varvat i lyfter alla smaker. Mycket uppskattad efterrätt. Har man lite tråkiga bananer hemma kan man steka dem med lite råsocker och sen dra ner på mängden av kolasås.
Helena
Det här är en väldigt god efterrätt men i det sötaste laget. Ta mycket glass och mindre kolasås.
Johanna
Lite för söt i min smak. Men troligen med yoghurt eller motsvarande blir det nog en succé
Karin
Mmm, så enkelt och gott! Gästerna åt med god aptit upp allt!
Maria
Väldigt gott även med glass istället för grädde, för barn och andra som inte gillar grädde så mycket! En klick grädde på toppen och den rivna chokladen ovanpå !
Jenni
Blev väldigt gott, varvade bara i vanliga dricksglas och hade det som blev över i skålar på bordet så att man kunde fylla på en portion till om man ville. Enkel, snabb och trevlig efterrätt som kommer göras flera gånger!
Sara
Gott
Tobias
Kan man förbereda denna några timmar innan man ska äta den? Eller blir den förstörd då?
Therese anna el
Hej Therese! Ursäkta sent svar. Det går alldeles utmärkt att förbereda den några timmar innan och förvara i kylskåpet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Var blev kolasåsen av i receptet?
Anneli