Bang bang kyckling

Betyg 4.4 av 5.63 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Bang bang kyckling

Bang bang kyckling är en klassisk kinesisk rätt som fått sitt namn från att man bankar kycklingfileérna till trådiga strimlor för att köttet lättare ska fånga upp den smakrika dressingen bestående av soja och sesamolja. Servera med krispig gurka och nykokt ris.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Bang bang kyckling

Ingredienser

4 portioner

Chiliolja

1/4 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1 dl neutral rapsolja
1/2 msk grovhackad ingefära
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 lagerblad
3/4 msk chiliflakes
1/2 dl milda torkade chiliflakes (t ex gochugaru eller aleppopeppar)
1/2 msk rostad lök
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk salt

Kyckling

2 salladslökar
6 dl vatten
1 tsk salt
2 cm skalad skivad ingefära
600 g kycklingfilé
4 port ris
1 gurka
3 salladslökar
3 msk japansk soja
1 1/2 msk chinkiang- eller balsamvinäger
1 1/2 msk strösocker
1 1/2 msk sesamolja
2 tsk mortlad sichuanpeppar
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

00:05:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Gott men kommer inte göra den igen. Chilioljan är jättegod och vi har haft den på annat sedan. Den borde dock ligga som ett egen fristående recept eftersom den i bufféuppslaget förekom i flera recept.

    Magdalena

  • Jättegott, men klargör gärna vad som är såsen. Nämn gärna vad man kan göra med resterna från chilioljan. Som tillbehör.

    Stefan

  • Gott och roligt! Håller med om att man inte behöver använda all buljong, lite smaklöst då. Hittade alla ingredienser på Ica Maxi.

    Anna josefine

  • Robert: Jag har köpt Gochugaru och chinkiangvinäger på internet, tex delitea.se!

    Jessica

  • Hittar inga "milda" chili flakes på varken Ica maxi, kvantum eller nära. Eller i den lokala asiatiska butiken. Det är ju så mycket så det känns inte rimligt att strunta i. Var köper man det där?

    Robert

  • Köpte färdig chiliolja, går supersnabbt att laga då! Satte till lite limesaft för att balansera sötman. Favorit i många repriser.

    Jessica

  • Fasligt mumsigt men stört krångligt att laga till med massor med småkottar som springer runt benen

    Tord

  • Super gott!!

    Anna-karin

  • Ska kycklingen strimla innan den åker i det kokande vattnet?

    Mari louise

  • Andra gången vi gör bang bang-kyckling, första gången med ICAs recept. Tips, gör chilioljan dagen innan så sparar man mycket tid. Upplevde att såsen blev lite tunn/ smaklös med så mycket buljong i, nästa gång kör vi mindre andel buljong och mer chiliolja (den är väldigt god!) och soja. Går utmärkt med lårfilé också.

    Hanna

Testa liknande recept

  • Wonton med räkor och chiliolja
    Betyg 4.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Äggröra med tomat och chili
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Soup dumplings Xiaolongbao
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Dan dan nudlar
    Betyg 4.6 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hakka-inspirerad saltkyckling
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad