Bananplättar med bärröra

106
0
Bananplättar med bärröra

Kalas, tycker säkert minstingen när de här smaskiga plättarna serveras! Det gör dem tillsammans med en läcker bärröra som blandats med yoghurt. Smaker och färger i härlig symfoni på tallriken skapar matlust! Barnmat som även resten av familjen kan njuta av.

Bananplättar med bärröra

Ingredienser

2 portioner
125 g blandade bär, t ex jordubbar eller blåbär och hallon
1/2 msk vatten
1/2 banan
1 ägg
1/2 msk osaltat margarin eller olja
1 dl naturell yoghurt

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt matfett och byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt eller servera bären som de är.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

106

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 629 KJ / 151 kCal
Fett 82 g
Kolhydrater 116 g
Protein 63 g
Läs mer om näringsvärden