Bananplättar

Här kommer ett recept på smarriga bananplättar för 2 portioner. Plättarna blir klara på mindre än en kvart och du kan variera smakupplevelsen med exempelvis kokos eller kanel. Eller varför inte både och?

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi601 KJ / 144 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g
Kommentarer
40 stMer likt omelett med mosad banan än plättar
Amanda
Jag hade bara två stora ägg och en stor mogen banan, mixade allt med stavmixer. Smeten blev ganska lös, men det gör inget! Jag penslade en belagd stekpanna med lite kokosolja och stekte plättarna på medelvärme (5 av 9) med lock på. Gör dem små så blir de enkla att vända. Det tar lite tid, men barnen älskar dem, särskilt med vaniljglass! Själv tycker jag de är supergoda med en klick smör också. Rekommenderas!
Raisa
Hade i 1dl havregryn. Dottern älskade de. 😊
Jeanette
Kändes mycket med 2 ägg till bara 1 banan, lös smet men ändå smidigt att vända på dom. 1,5 åringen tyckte om dom, jag tyckte de smakade för lite banan, så nästa gång tar jag antingen 1 extra banan eller endast 1 ägg. Ska även prova att utesluta vaniljsockret då de ändå är rätt söta pga bananen. Sedan tycker jag det alltid är bra att istället för skriva 1 banan, så skriver man istället antalet gram då storleken på bananerna kan skilja sig ordentligt. Och då även om vikten är med eller utan skal.
Emelie
Alldeles för lös smet. Gick inte att vända plättarna utan att de gick sönder. Smaken var ok
Eva
Blev 8 på dubbelt recept så stämmer inte antalet i ert recept.
Susanne
Så gott hade 1 extra ägg o lite salt i också
Elliott
Gott! Mixade med mixerstav. Serverade plättarna med färska jordgubbar och turkisk yoghurt. Gillades av såväl ettåring, som femåring och vuxna!
Maria
Gjorde detta till 11 månaders sonen. Dubbelsats och bytte vaniljsocker till 2 mosade jordgubbar i smeten. Han var supernöjd!
Jenny
Lade till en gnutta salt till smeten, blev godare för oss
Sky