UNDER 30 MIN | Enkel

Bananpannkaka med choklad och jordnötter

En tunn och fin bananpannkaka är en riktigt god efterrätt. Toppa med choklad som får smälta ner i pannkakan, glass, jordnötter och lönnsirap. Kanske inte den nyttigaste pannkakan men förmodligen den godaste.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa bananen i en skål. Tillsätt mjölk och ägg. Vispa ihop till en smet.
  2. Vispa ner mjöl och salt. Vispa till en slät smet.
  3. Hetta upp en stekpanna (ca 24 cm i diameter, för 8 st) med smör.
  4. Häll i 3/4 dl smet och stek på medelvärme. När ytan stelnat är det dags att vända pannkakan. Strö över chokladen, fördela den så det räcker till alla pannkakorna. Stek ytterligare någon minut.
  5. Toppa pannkakorna med glass och jordnötter. Ringla över lönnsirap.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, choklad, matfett och glass.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 1 banan
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk smör
  • 50 g finhackad mörk choklad (70%)
Till servering
  • vaniljglass
  • hackade salta jordnötter
  • lönnsirap

Näringsvärde
Per portion

Energi 2054 kJ / 490 kCal