Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bananpannkaka

Pannkakorna får en annorlunda och intressant karaktär när du tillagar det här receptet. Kokosmjölk och riven kokos piffar upp och smaksätter smeten. Bananerna steker du i råsocker och blir ett förtjusande komplement till de frasiga pannkakorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosflingorna gyllenbruna i en stekpanna.
  2. Sikta mjölet genom en sil i en bunke. Blanda i socker och hälften av de rostade kokosflingorna. Tillsätt kokosmjölken och äggen. Vispa till en slät smet.
  3. Stek ca 16 pannkakor av smeten i smör (för 6 port). Ta ca 1/2 dl av smeten till varje pannkaka. Lägg dem på en tallrik och täck med en kökshandduk under tiden bananerna tillagas.
  4. Skär bananerna i tjocka, diagonala skivor. Stek dem gyllene runt om i smör på medelvärme. Strö över råsocker och stek tills det har smält. Häll på limejuicen.
  5. Fördela bananer och sås på pannkakorna, garnera med finrivet limeskal. Servera gärna med vispad grädde eller glass.

För alla

Innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och bjud med laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och bjud med gräddersättning från Oatly eller Go Green.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl riven kokos
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • 4 stora mogna bananer
  • 3/4 dl råsocker
  • färskpressad juice av 4 lime
  • finrivet skal av 2 lime
  • smör till stekning av pannkakorna
Lägg till i inköpslistan