Pannkakorna får en annorlunda och intressant karaktär när du tillagar det här receptet. Kokosmjölk och riven kokos piffar upp och smaksätter smeten. Bananerna steker du i råsocker och blir ett förtjusande komplement till de frasiga pannkakorna.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2009
Innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och bjud med laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och bjud med gräddersättning från Oatly eller Go Green.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Barbro
2009-03-04Tack till tidigare kommentarer. De gjorde att jag ändrade lite i receptet och fick pannkakorna att hänga ihop. Jag tog 2 dl mjöl till 2 ägg och minskade vattnet med ½ dl. MEN 1½ dl socker måste vara FEL! Jag tog 1½ msk och en nypa salt. De blev alldeles lagom söta och jättegoda!
Jaana
2009-02-07Steker pannkakorna nu...eller försöker i alla fall. Pannkakorna håller absolut inte ihop, har nu kläckt i ett till ägg för att se om det hjälper. Håller med Håkan ang. osammanhängande recept. Jag antar från bilden att resterande av kokosen ska strös på pannkakorna och ev. bananerna.
Håkan
2009-01-25Receptet något otydligt. 50g smör i smeten? Pannkakorna hängde inte ihop. Den andra 1/2 dl rostad kokos till garnering? Är ganska van att steka pannkakor men dessa hängde inte ihop