Banankaka utan tillsatt socker

En god och saftig kaka som är perfekt när du har bananer över. Det är frukten som ger sötman i banankakan. Olivoljan bidrar med saftighet och jordnötssmör och valnötter ger extra smak och konsistens.

Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1337 KJ / 320 kCal
Fett19 g
Salt0.69 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
10 stHej! Har receptet ändrats? Jag sparade ner receptet i ICA appen under Mina recept som jag bakade för nån vecka sedan. Det passade bra till mindre barn. Nu ser ju receptet annorlunda ut med bl a dadlar, nötter och ingen proteinmilkshake. Nu passar det inte längre mindre barn. När jag googlar hittar jag bild och innehåll (inte recept) till det förra receptet. När jag klickar på länken landar jag i det recept som finns publicerat nu. Var kan jag hitta det förra receptet?
Carina
Hej Carina! Tack för din fråga och roligt att du uppskattar våra recept 😊Ibland blir vi tvungna att städa upp i receptbanken, men vi slänger aldrig ett recept. Här kommer receptet du söker: Banankaka utan tillsatt socker 1 dl havregryn 1 tsk bakpulver ½ krm vaniljpulver 1 mogen banan 1 ägg 1 dl proteinmilkshakemed banansmak Olja (till formarna) Topping 1 mogen banan 2 dl proteinpudding med vaniljsmak 1 ½ msk riven kokos Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200˚C. 2. Blanda havregryn, bakpulver och vaniljpulver 3. Mosa bananen och blanda med havregrynsblandningen, ägget och milkshaken. 4. Smörj 2 ugnsformar med olja, ca 10 cm i diametern (för 2 portioner) och häll i smeten. 5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter och låt sedan svalna i formarna. 6. Topping: Skiva bananen och toppa kakan med vaniljpudding, kokos och bananskivor. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
För mycket salt! I alla fall om det jordnötssmör som används är lite saltat. Annars bra.
Tove
Hej! Kan man ersätta den kallpressade olivoljan mot vanlig rapsolja?
Therese anna el