Saftig banankaka
Världens godaste banankaka! Det här är en god och saftig banankaka som vi är många som har som favorit till fikat. Smeten rör du enkelt ihop med mogna mosade bananer och hackad choklad. Ät som den är eller servera som mormors banankaka med vaniljglass.
Ingredienser
ca 12 bitar
75 g smör
smör eller matfett, samt ströbröd till formen
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 170 g)
1 tsk bikarbonat
Till servering
glass
pecannötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit för 12 bitar och utan glass och nötter till servering.
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater36 g
Protein3 g
Kommentarer
Min dotter älskar denna kakan, brukar ta vanlig choklad istället för block! Ska göra den i rund form nu när hon fyller 9 år för att få lite mer tårtkänsla :) Tror ni det blir lagom med dubbel sats om man kör i en form på 28 cm i diameter? :) Mvh Malin
Malin
2024-11-12Hej Malin! Ja, det borde blir ganska lagom att dubbla receptet, den kanske blir lite lägre bara. Lycka till med kalaset! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-12Har just bakat dubbelsats i en form , ca 30×40 cm, kakan blev ca 5 cm hög. Gräddade i 45 min och den blev saftig och mycket god.
Caroline
2024-08-21Hur gör man receptet i långpanna bäst?
Elin
2024-08-13Hej Elin! Det är inget vi har testat men du skulle kunna prova med dubbel sats, den blir ju tunnare då än i bakform. Kanske kortare tid i ugnen också. Du får prova dig fram! :) Hör gärna av dig om hur det gick. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-14