Banankaka med choklad
Har bananerna sett bättre dagar? Gör en saftig banankaka med hackad choklad. En halverad banan på toppen gör kakan till en riktig snygging.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
10-12 bitar
4 bananer (4 oskalade bananer motsvarar ca 550 g)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
125 g rumsvarmt smör
1/2 dl farinsocker
2 ägg
100 g hackad mörk choklad (70 %)
Topping
1 banan
1 msk farinsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mörkchoklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi950 KJ / 227 kCal
Fett5 g
Salt0.49 g
Kolhydrater40 g
Protein5 g
Kommentarer
Sorry, ICAs recept höll inte måttet med detta recept. Smaklös, geggig och trist. Förtydliga i receptet om det ska vara 550 gr skalade ellermoskalade bananer - jag skalade innan jag vägde.
Elisa
2024-07-07Tyvärr en av de sämre banankakorna jag bakat.
Sandra
2024-04-19Jag bakade två gånger andra gången dubblade jag mängden bakpulver och choklad, blev ännu bättre! Fluffigare kaka och godare smak!
Kristina
2023-03-28