Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bananer med ingefärsgrädde

En spännande och utsökt efterrätt med bananer och ingefärsgrädde. Du gör den på grädde, råsocker, kvarg, ingefära, banan och smör. En lyxig dessert som passar perfekt till fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ingefärsgrädde: Vispa grädde och råsocker till fast skum. Blanda ner kvarg och riven färsk ingefära.
  2. Dela bananerna på längden och stek dem gyllenbruna i smör och råsocker.
  3. Lägg upp på tallrikar och servera genast med ingefärsgrädden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bananer
  • 1 msk smör
  • 3 msk råsocker
Ingefärsgrädde
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 msk råsocker
  • 1 dl kvarg
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare