Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bakpulverpizza med rotfruktsriv

Nyttig och spännande bakpulverpizza med rotfruktsriv. Frästa, rivna morötter och palsternacka fördelas över den tunna pizzabottnen. Lyxig, smulad grönmögelost och riven ost över pizzan ger dej en underbar smakupplevelse, gärna med en sallad till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Deg: Blanda samman mjölet, bakpulvret, salt och matfettet skuret i bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 4 bitar (för 4 port).
  3. Kavla ut degen till runda, tunna pizzor (ca 15 cm i diameter) direkt på en bakpappersklädd plåt.
  4. Rotfruksriv: Skala och riv morötter, selleri och palsternacka fint på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Fräs rotfrukterna i matfettet i en stekpanna några min. Krydda med salt och peppar.
  5. Topping: Fördela fräset på pizzorna och smula över grönmögelosten. Strö på den rivna osten. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
  6. Servera pizzorna med en grön sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Deg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl filmjölk
Rotfruktsriv
  • ca 100 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Topping
  • 100 g grönmögelost
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan