Bakpulverpizza med rotfruktsriv
Nyttig och spännande bakpulverpizza med rotfruktsriv. Frästa, rivna morötter och palsternacka fördelas över den tunna pizzabottnen. Lyxig, smulad grönmögelost och riven ost över pizzan ger dej en underbar smakupplevelse, gärna med en sallad till.
Ingredienser
4 portioner
Deg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör eller margarin
2 dl filmjölk
Rotfruktsriv
ca 100 g rotselleri
2 morötter
1 palsternacka
1 msk smör eller margarin
2 krm salt
1 krm peppar
Topping
100 g grönmögelost
2 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En god och smidig pizza, dock kan man ju varieria den som man själv vill!! Tycker att receptet är en aning rörigt, hade gärna velat haft pizzadegen för sig.
Anna
2008-12-10Bra pizzadeg. Fetaost går bra om man inte gillar grönmögelost.
Agneta
2004-05-17Toppenrecept på pizzadeg. Alla ingredienser finns alltid hemma. Rotfruktsriv inte ett måste. Man kan lägga på det man har hemma.
Birgitta
2003-07-03