Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp

Denna varma, goda kronärtskocksdipp passar både att serveras till såväl bröd/kex som till grönsaksstavar. Dippen är smaksatt med vitlök, paprika, parmesan och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Ingredienser
10 portioner
1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl grillad paprika från burk
1/2 dl inlagd skivad grön chilipeppar (jalapeno)
1 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
2 1/2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 msk hackad basilika
1 msk basilika till garnering
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Till servering
kex
skivad baguette eller surdegsbröd
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det godaste tillbehöret på kräftskivan eller till hummern 👌
Mariette
2025-07-13Verkligen supergod och annorlunda 'dipp' - en riktig höjdare!
Niilo
2025-06-27Jättegott!
Charlotte
2025-04-06