Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp

Denna varma, goda kronärtskocksdipp passar både att serveras till såväl bröd/kex som till grönsaksstavar. Dippen är smaksatt med vitlök, paprika, parmesan och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Ingredienser
10 portioner
1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl grillad paprika från burk
1/2 dl inlagd skivad grön chilipeppar (jalapeno)
1 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
2 1/2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 msk hackad basilika
1 msk basilika till garnering
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Till servering
kex
skivad baguette eller surdegsbröd
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
14 stDet godaste tillbehöret på kräftskivan eller till hummern 👌
Mariette
Verkligen supergod och annorlunda 'dipp' - en riktig höjdare!
Niilo
Jättegott!
Charlotte
Så himla gott, lite lagom mättande, hettande o varmt. Gästerna har svårt att gissa innehållet, det är lite kul.
Helene
hur långt kan man göra denna i förväg eller ska den serveras direkt?
Trine
Hej Trine! Dippen går inte att göra i förväg och värma. Men du kan förbereda fram till sista steget samma dag som den ska serveras. Och så sätter du in den i ugnen strax innan servering. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Toppengott!
Gunnar
Sanslöst god! Jag brukar vardagsfuska och använda t.ex. Paesano och chiliflakes, fryst eller torkad basilika etc. Passar även bra till pasta, att fylla champinjonhattar med etc. Universalröra deluxe!
Jessica
Sååååååååå gott.
Sophia
Smakar som en gammal hederlig galltömning
Monika
Grillad paprika på burk: https://www.ica.se/recept/baked-artichoke-varm-kronartsskocksdipp-714006/
Marie