Babka med choklad

Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Babka med choklad

Bulle med chokladfyllning precis så smarrigt är en babka med choklad. Chokladbabkan görs av vetedeg med kryddning av kardemumma. När du kavlat ut degen brer du på smält choklad och antingen chokladkräm eller nötkräm. Grädda vetelängden i ugnen och du kan njuta av en god babka med choklad.

Babka med choklad

Ingredienser

2 längder, ca 12 bitar
2 dl mjölk
25 g jäst
100 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
1 tsk salt
1 ägg
7 - 8 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)
100 g mörk choklad
1 dl chokladkräm eller nötkräm

Gör så här

00:05:00
00:45:00
00:40:00
00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Trots att jag hade i mer chokladkräm än det stod i receptet så blev vetebrödet väldigt torrt.

    Rebecca

  • Jag förstår inte hur ni menar med att vrida delarna två och två. Kan detta förklaras :)

    Ida

    Hej Ida! Nu har vi förtydligat i texten. Hoppas det blir enklare att följa receptet. Man vrider alltså ihop två bitar (längder) åt gången för att det ska bli ett fint chokladmönster i bulldegen. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Kakan kändes ganska torr, kanske blev det för mycket mjöl. Annars en rolig idé med choklad i vetedeg!

    Hanna

Testa liknande recept

  • Saffranskrans med mörk choklad
    Betyg 4.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Babka med saffran och choklad
    Betyg 4.5 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Chokladsemlor
    Betyg 4.1 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladdoppade marshmallows
    Betyg 3.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad