Avokadorisoni med persika och myntasås

Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Avokadorisoni med persika och myntasås

Risoni är en slags pasta i risformat som passar mycket bra till sallader som denna med avokado, paprika och persikor. Till denna avokadorisoni serverar du en kall myntasås på crème fraiche och hackad mynta som omfamnar salladen med sin krämighet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Avokadorisoni med persika och myntasås

Ingredienser

4 portioner
2 dl risoni
1 l grönsaksbuljong (tärning eller konc fond+vatten)
1 röd paprika
2 persikor
2 avokador
1 msk olja
3 dl rucolasallad

Sås

2 dl lätt crème fraiche
1 msk hackad mynta

Gör så här

00:11:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Salladen fick uppskattande kommentarer hemma, fräsch och god, lite annorlunda med persika i. Myntasåsen passade bra till den fräscha persikosmaken.

    Asta

  • Fräscht, somrigt och riktigt smarrigt. Personligen gillar jag inte mynta så jag hoppar antingen över det, serverar någon annan dressing eller byter ut mot basilika.

    Maria

Testa liknande recept

  • Somrig pastasallad
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gyllene pastasallad
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • O`boypudrade persikohalvor
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Peach-Melbasylt
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tropisk barnfruktpuré
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad