Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokadopesto à la Mick

Avokadopesto à la Mick är en sagolik pasta som kan serveras för sig själv eller som tillbehör. Pastan mixas med bland annat basilika, pinjenötter och vitlök och serveras med mosad avokado blandad med nötig pesto.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Mixa persilja, basilika och nötter. Tillsätt oljan i en fin stråle. Pressa ner vitlöken. Blanda ner parmesanosten.
  3. Gröp ur och gaffelmosa avokadorna. Blanda i limesaften. Rör ner peston i moset strax före servering.
  4. Servera pastan med pesto till.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 280 g pasta
  • 2 1/2 dl persilja (2 1/2 dl motsvarar ca 50 g)
  • 1 kruka färsk basilika (1 kruka motsvarar ca 15 g)
  • 1/2 dl nötter (1/2 dl motsvarar ca 30 g) pinjenötter är bäst men vanlig skållad sötmandel går bra
  • 1 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 avokador
  • 2 msk limesaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?