Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter

Betyg 3.5 av 5.156 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter

Heta kikärter möter krämig avokado i en vegetarisk sallad med sting. En dressing med japansk soja och lime ger avokadosalladen en asiatisk ton som förstärks med lite koriander. En spännande sallad för buffén eller som tillbehör till t ex kyckling.

Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 dl cashewnötter
2 avokado
2 msk japansk soja
1/2 lime (1/2 lime motsvarar ca 1 msk färskpressad limesaft)
1 msk olja
1/2 tsk chiliflakes
salt

Garnering

gärna koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Supergott! Lagar den om och om igen. Sonen är helt förtjust i den

    Raija

  • Supergott!

    Camilla

  • Supergott!! Och enkelt att göra🙂

    Pernilla

  • Så goda smakkombination & så enkel att göra. Detta ör nog min favorit för sommaren!

    Cecilia

  • Hej Sandra! Ibland blir inte alltid färger exakta på foton. Men japansk soja är ljusare än kinesisk. Hoppas din avokado blir lika fin. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Hur kan den se så ljus ut på bilden när soja är MÖRK??

    Sandra

Näringsvärde per portion

Energi1329 KJ / 317 kCal
Fett24 g
Salt2.6 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Heta sesamnötter
    Betyg 3 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Heta snacks
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Avokadosallad med chili och lime
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad