Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Avokado med algrom

Krämiga avokadobollar med fräsch smak av citron och gräslök. Du toppar med algrom och serverar med rostade brödsnittar - ett snabbt, gott och lättlagat tilltugg.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skala avokadorna.
  2. Finhacka avokadoköttet och blanda med gräslök, salt, peppar, citronskal och -saft.
  3. Forma till 4 ovala bollar (för 4 port). Toppa med algrom och gräslök. Servera med rostade brödsnittar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 avokador
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal och pressad juice av 1/2 citron
  • 4 msk algrom

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info