Asiatiska barbequekamben

Grillade tjocka revbensspjäll med asiatisk BBQ-sås kryddad med färsk riven ingefära, vitlök och honung. Bara att röra ihop! Tillaga kamben över indirekt värme, vänd dem ofta och pensla med sås.

Ingredienser
4 portioner
ca 1 1/2 kg kamben
flingsalt
BBQ-sås
1 dl hoisinsås
1/2 dl tomatketchup
3 msk vitvinsvinäger
2 msk flytande honung
2 skalade, finhackade vitlöksklyftor
2 msk riven, färsk ingefära
1 tsk grovmalen svartpeppar
Till servering
tomater
mango
koriander
ris
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2677 KJ / 646 kCal
Fett22.7 g
Kolhydrater79.6 g
Protein28.3 g
Kommentar
Ett tips är att förkoka kambenen, de blir otroligt möra och grilltiden förkortas. Glacen är fantastisk! Smakar lika bra tillsammans med en coleslaw o kokt majskolv.
Therese
2022-08-06