Asiatiska barbequekamben

27
1
Asiatiska barbequekamben

Grillade tjocka revbensspjäll med asiatisk BBQ-sås kryddad med färsk riven ingefära, vitlök och honung. Bara att röra ihop! Tillaga kamben över indirekt värme, vänd dem ofta och pensla med sås.

Asiatiska barbequekamben

Ingredienser

4 portioner
ca 1 1/2 kg kamben
flingsalt

BBQ-sås

1 dl hoisinsås
1/2 dl tomatketchup
3 msk vitvinsvinäger
2 msk flytande honung
2 skalade, finhackade vitlöksklyftor
2 msk riven, färsk ingefära
1 tsk grovmalen svartpeppar

Till servering

tomater
mango
koriander
ris

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen om den innehåller gluten och ersätt den med lite strösocker och en skvätt vatten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentar

Therese

2022-08-06

Ett tips är att förkoka kambenen, de blir otroligt möra och grilltiden förkortas. Glacen är fantastisk! Smakar lika bra tillsammans med en coleslaw o kokt majskolv.

Näringsvärde per portion

Energi 2677 KJ / 646 kCal
Fett 22.7 g
Kolhydrater 79.6 g
Protein 28.3 g
Läs mer om näringsvärden