Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Asiatiska barbequekamben

Grillade tjocka revbensspjäll med asiatisk BBQ-sås kryddad med färsk riven ingefära, vitlök och honung. Bara att röra ihop! Tillaga kamben över indirekt värme, vänd dem ofta och pensla med sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Blanda alla ingredienser till BBQ-såsen.
  2. Gnid in kambenen med salt, grilla dem 20-25 minuter. Vänd och pensla ofta med såsen under grillningen.
  3. Till servering: Skär upp kambenen och servera med tomatsallad med mango och koriander samt ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen om den innehåller gluten och ersätt den med lite strösocker och en skvätt vatten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 1/2 kg kamben
  • flingsalt
BBQ-sås
  • 1 dl hoisinsås
  • 1/2 dl tomatketchup
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 2 skalade, finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Till servering
  • tomater
  • mango
  • koriander
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2677 kJ / 646 kCal