Asiatiska barbequekamben

Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
1
Asiatiska barbequekamben

Grillade tjocka revbensspjäll med asiatisk BBQ-sås kryddad med färsk riven ingefära, vitlök och honung. Bara att röra ihop! Tillaga kamben över indirekt värme, vänd dem ofta och pensla med sås.

Asiatiska barbequekamben

Ingredienser

4 portioner
ca 1 1/2 kg  kamben
flingsalt

BBQ-sås

1 dl  hoisinsås
1/2 dl  tomatketchup
3 msk  vitvinsvinäger
2 msk  flytande honung
2   skalade, finhackade vitlöksklyftor
2 msk  riven, färsk ingefära
1 tsk  grovmalen svartpeppar

Till servering

tomater
mango
koriander
ris

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen om den innehåller gluten och ersätt den med lite strösocker och en skvätt vatten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat

Kommentar

Ett tips är att förkoka kambenen, de blir otroligt möra och grilltiden förkortas. Glacen är fantastisk! Smakar lika bra tillsammans med en coleslaw o kokt majskolv.

Therese

2022-08-06

Näringsvärde per portion

Energi2677 KJ / 646 kCal
Fett22.7 g
Kolhydrater79.6 g
Protein28.3 g

Testa liknande recept

Spareribs med citronglaze och BBQ- tomatsås
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklinglår och -ben med grillsås
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hamburgare med BBQ Sås-Hickory-apple
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötsur sås
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vit barbecuesås – Alabama white sauce
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Curryketchup
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga