Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Asiatisk tonfisksallad

Om du gillar asiatisk mat och vill testa något nytt och smakrikt är det här receptet på asiatisk tonfisksallad något för dig. Fräscht med spännande smaker och tonfisksalladen tar dessutom max 30 minuter att tillaga. Lika gott till vardag som fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Skölj och strimla salladslökarna. Skölj och hacka körvel.
  2. Låt tonfisken rinna av. Dela i bitar.
  3. Blanda majsolja, vinäger, sojasås, riven ingefära och sesamolja till en dressing. Skala och hacka vitlöken. Tillsätt den och körveln i dressingen.
  4. Blanda de väl avrunna nudlarna med salladslök och tonfisk. Häll på dressingen. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g nudlar
  • 4 salladslökar
  • 2 msk körvel
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 200g)
  • 2 msk majsolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk sojasås
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?