Mousse på kikärtsspad

Betyg 3 av 5.240 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Mousse på kikärtsspad

Släng inte spadet från kikärter eller bönor på burk! Använd det till
 en spännande chokladmousse och låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen. Ärt- eller bönspadet blir fluffigt när man vispar det, och är därmed ett suveränt alternativ till äggvita.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Mousse på kikärtsspad

Ingredienser

4-6 portioner
vätskan från 1 förpackning kikärtor eller bönor (à ca 1 1/2-2 dl)
100 g smält mörk choklad
honung eller agavesirap
blåbär

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jättegott och enkelt! Vore bra om det stod chokladmousse i namnet på receptet dock, nu hade jag problem att hitta receptet trots att jag sparat det i appen eftersom det inte blir någon träff då man söker på chokladmousse…

    Anna

  • Vilken nyttighetsbomb jämfört med "vanlig" chokladmousse!

    Kristina

  • Jessica Jättegott! Smakar som vanlig mousse! Jag blev glatt överraskad 👌🏼

    Jessica

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.
Energi656 KJ / 157 kCal
Fett9 g
Salt0.01 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Chokladcrème med passion och blåbär
    Betyg 4.2 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mörk chokladmousse
    Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Klassisk chokladmousse
    Betyg 3.6 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hallon- och chokladmousse
    Betyg 3.7 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad