Äppeltosca med frön

29
10
Äppeltosca med frön

Baka en variant på äppeltosca där den saftiga äppelkakan gömmer sig under ett lager av härligt krispig och knäckig frötosca med solroskärnor och pumpafrön. Perfekt till en riktigt god fikastund! Blev det kaka över? Skär upp och frys in, och ta fram lagom till nästa eftermiddagsfika.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Äppeltosca med frön

Ingredienser

10 portioner
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
3 små ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk kardemumma
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 - 4 syrliga äpplen

Topping

75 g smör
1 msk ljus sirap
1 1/2 dl råsocker
1 dl havregryn
1 msk solroskärnor
1/2 msk vallmofrön
1 msk pumpafrön
1/2 krm salt

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat utan vispad grädde vid servering.

Gör så här

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Lisa

2021-09-27

Minskade på socker och smör samt bytte vallmofrön mot hackade valnötter, blev toppen!

Karin

2021-03-18

Byt ut strösocker mot ca halva mängden honung, byt sirapen rakt av mot honung. Det blir inte samma sötma, det blir bättre.

Carin

2020-10-19

Såå himla god! Den här gör jag om fler gånger, men jag hade en hel del kanel på äpplena och tog lite hackad mandel istället för vallmofrön då jag inte hade det hemma.

Näringsvärde per portion

Energi 1687 KJ / 403 kCal
Fett 22 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 47 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden