Äppeltosca med frön
4.9Världens godaste

Baka en variant på äppeltosca där den saftiga äppelkakan gömmer sig under ett lager av härligt krispig och knäckig frötosca med solroskärnor och pumpafrön. Perfekt till en riktigt god fikastund! Blev det kaka över? Skär upp och frys in, och ta fram lagom till nästa eftermiddagsfika.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Ingredienser
10 portioner
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
3 små ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk kardemumma
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 - 4 syrliga äpplen
Topping
75 g smör
1 msk ljus sirap
1 1/2 dl råsocker
1 dl havregryn
1 msk solroskärnor
1/2 msk vallmofrön
1 msk pumpafrön
1/2 krm salt
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan vispad grädde vid servering.
Energi1687 KJ / 403 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater47 g
Protein4 g
Kommentarer
12 stJa det här är en dunderkaka .... så otroligt god ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Catarina
Supergott och relativt enkelt! Fick inte plats med 3-4 äpplen i. Knappt 2. Men det blev bra ändå :)
Elin
Minskade på socker och smör samt bytte vallmofrön mot hackade valnötter, blev toppen!
Lisa
Byt ut strösocker mot ca halva mängden honung, byt sirapen rakt av mot honung. Det blir inte samma sötma, det blir bättre.
Karin
Såå himla god! Den här gör jag om fler gånger, men jag hade en hel del kanel på äpplena och tog lite hackad mandel istället för vallmofrön då jag inte hade det hemma.
Carin
I grunden god, men alldeles för söt. Nästa gång ska jag göra den med halva mängden socker.
Peter
Toppen! Gjort den flera ggr Maggan
Margareta
Helt otroligt god!!
Johanna
Galet gott! Bytte dock ut en del havregryn mot grovt hackad mandel.
Maria
Absolut den godaste äppelkakan jag ätit!
Pia
Tack Pia! Vad glada vi blir :) Hälsningar Ulrika
ICA-köket