Äppeltosca med frön
Baka en variant på äppeltosca där den saftiga äppelkakan gömmer sig under ett lager av härligt krispig och knäckig frötosca med solroskärnor och pumpafrön. Perfekt till en riktigt god fikastund! Blev det kaka över? Skär upp och frys in, och ta fram lagom till nästa eftermiddagsfika.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
10 portioner
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
3 små ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk kardemumma
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 - 4 syrliga äpplen
Topping
75 g smör
1 msk ljus sirap
1 1/2 dl råsocker
1 dl havregryn
1 msk solroskärnor
1/2 msk vallmofrön
1 msk pumpafrön
1/2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan vispad grädde vid servering.
Energi1687 KJ / 403 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater47 g
Protein4 g
Kommentarer
Supergott och relativt enkelt! Fick inte plats med 3-4 äpplen i. Knappt 2. Men det blev bra ändå :)
Elin
2023-10-02Minskade på socker och smör samt bytte vallmofrön mot hackade valnötter, blev toppen!
Lisa
2021-09-27Byt ut strösocker mot ca halva mängden honung, byt sirapen rakt av mot honung. Det blir inte samma sötma, det blir bättre.
Karin
2021-03-18