Äppeltosca med frön

28
9
Äppeltosca med frön

Baka en variant på äppeltosca där den saftiga äppelkakan gömmer sig under ett lager av härligt krispig och knäckig frötosca med solroskärnor och pumpafrön. Perfekt till en riktigt god fikastund! Blev det kaka över? Skär upp och frys in, och ta fram lagom till nästa eftermiddagsfika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Äppeltosca med frön

Ingredienser

10 portioner
150 g
rumsvarmt smör
1 1/2 dl
strösocker
3
små ägg
2 1/2 dl
vetemjöl
3/4 tsk
bakpulver
3/4 tsk
kardemumma
1 1/2 tsk
vaniljsocker
3 - 4
syrliga äpplen

Topping

75 g
smör
1 msk
ljus sirap
1 1/2 dl
råsocker
1 dl
havregryn
1 msk
solroskärnor
1/2 msk
vallmofrön
1 msk
pumpafrön
1/2 krm
salt

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat utan vispad grädde vid servering.

Gör så här

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Karin

2021-03-18

Byt ut strösocker mot ca halva mängden honung, byt sirapen rakt av mot honung. Det blir inte samma sötma, det blir bättre.

Carin

2020-10-19

Såå himla god! Den här gör jag om fler gånger, men jag hade en hel del kanel på äpplena och tog lite hackad mandel istället för vallmofrön då jag inte hade det hemma.

Peter

2020-10-11

I grunden god, men alldeles för söt. Nästa gång ska jag göra den med halva mängden socker.

Näringsvärde per portion

Energi 1687 KJ / 403 kCal
Fett 22 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 47 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept