Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Äppeltosca med frön

Baka en variant på äppeltosca där den saftiga äppelkakan gömmer sig under ett lager av härligt krispig och knäckig frötosca med solroskärnor och pumpafrön. Perfekt till en riktigt god fikastund! Blev det kaka över? Skär upp och frys in, och ta fram lagom till nästa eftermiddagsfika.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ner vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker.
  3. Häll smeten i en smord pajform ca 28 cm i diameter.
  4. Dela och kärna ur äpplena. Skär i klyftor och tryck ner i smeten. Grädda i mitten av ugnen 20 minuter. Ta ut kakan och höj värmen till 225° C.
  5. Topping: Koka upp smör, sirap och socker. Tillsätt havregryn, solroskärnor, vallmofrön, pumpafrön och salt. Bred toppingen på kakan och grädda ytterligare 5–10 minuter tills den är gyllene.

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat utan vispad grädde vid servering.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 små ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk kardemumma
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 - 4 syrliga äpplen
Topping
  • 75 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk solroskärnor
  • 1/2 msk vallmofrön
  • 1 msk pumpafrön
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1687 kJ / 403 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer