Baka en variant på äppeltosca där den saftiga äppelkakan gömmer sig under ett lager av härligt krispig och knäckig frötosca med solroskärnor och pumpafrön. Perfekt till en riktigt god fikastund! Blev det kaka över? Skär upp och frys in, och ta fram lagom till nästa eftermiddagsfika.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat utan vispad grädde vid servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Minskade på socker och smör samt bytte vallmofrön mot hackade valnötter, blev toppen!
Lisa
2021-09-27Byt ut strösocker mot ca halva mängden honung, byt sirapen rakt av mot honung. Det blir inte samma sötma, det blir bättre.
Karin
2021-03-18Såå himla god! Den här gör jag om fler gånger, men jag hade en hel del kanel på äpplena och tog lite hackad mandel istället för vallmofrön då jag inte hade det hemma.
Carin
2020-10-19