Äppellimpa

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
5
Äppellimpa

Gör ett härligt bröd med smak av äpple. Du bakar denna goda limpa på bland annat äpple, honung, rågmjöl och sikt av dinkel. Uppskattad till vardags såväl som till fest!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Äppellimpa

Ingredienser

2 limpor
5 dl vatten
1/2 paket jäst (à 50 g)
2 äpplen
4/5 dl honung
1 tsk salt
7 dl rågmjöl
10 1/2 dl dinkelsikt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Vad menar ni med 4/5 dl honung? Är det 0,8 dl honung?

Carolina

2024-10-16

Hej Carolina! Ja, det stämmer! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-10-16

Gjorde som det stod men det var för hög värme med 225 grader då brödet blev bränt efter 25 min och inte blev klart i insidan :/

Elina

2023-11-02

Hej Elina! Så tråkigt att brödet inte blev bra. Vi provlagar alltid i "vanlig" över- och undervärme om inget annat anges hade du möjligen varmluft när du gräddade? Alla ugnar är även olika så i din ugn behöver du nog sänka värmen något. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-11-08

Blev gott bröd! Jag minskade honungen till hälften och det blev ett sött bröd ändå som jäste lite för snabbt pga sockret. Nästa gång tar jag 12,5 g jäst istället för 25g.

Ida

2022-11-03

Testa liknande recept

Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsfrallor med äpple
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Finsk- ryskt syrligt rågbröd av surdeg
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel och timjanbröd
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kastrullbröd med vinteräpple och kummin
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga