Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppellimpa

Gör ett härligt bröd med smak av äpple. Du bakar denna goda limpa på bland annat äpple, honung, rågmjöl och sikt av dinkel. Uppskattad till vardags såväl som till fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 limpor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm vattnet till 37°C. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör runt tills jästen lösts upp.
  2. Riv äpplena grovt. Tillsätt äppel riv, honung, salt och nästan allt mjöl i bunken, spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 250°C.
  6. Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i delar, 1 del per limpa. Forma till limpor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 minuter.
  7. Ställ in bröden i nedre delen av ugnen, sänk ugnsvärmen till 225°C. Grädda 30–35 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2 limpor
  • 5 dl vatten
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 2 äpplen
  • 0,8 dl honung
  • 1 tsk salt
  • 7 dl rågmjöl
  • 10 1/2 dl dinkelsikt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?