Äppellimpa
Gör ett härligt bröd med smak av äpple. Du bakar denna goda limpa på bland annat äpple, honung, rågmjöl och sikt av dinkel. Uppskattad till vardags såväl som till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Ingredienser
2 limpor
5 dl vatten
1/2 paket jäst (à 50 g)
2 äpplen
4/5 dl honung
1 tsk salt
7 dl rågmjöl
10 1/2 dl dinkelsikt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad menar ni med 4/5 dl honung? Är det 0,8 dl honung?
Carolina
2024-10-16Hej Carolina! Ja, det stämmer! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-16Gjorde som det stod men det var för hög värme med 225 grader då brödet blev bränt efter 25 min och inte blev klart i insidan :/
Elina
2023-11-02Hej Elina! Så tråkigt att brödet inte blev bra. Vi provlagar alltid i "vanlig" över- och undervärme om inget annat anges hade du möjligen varmluft när du gräddade? Alla ugnar är även olika så i din ugn behöver du nog sänka värmen något. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-08Blev gott bröd! Jag minskade honungen till hälften och det blev ett sött bröd ändå som jäste lite för snabbt pga sockret. Nästa gång tar jag 12,5 g jäst istället för 25g.
Ida
2022-11-03