Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppelklyftor i konjakssås

Ett roligt och annorlunda recept på en efterrätt med lite sting i. Servera klyftor av äpplen tillsammans med en krämig konjakssås och en klick vaniljglass. Supergod dessert!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär äpplena i ganska tunna klyftor.
  2. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull. Rör i grädde och päronsprit. Lägg äppelklyftorna i såsen och låt sjuda i några minuter.
  3. Lägg upp äpplena och servera med vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen
  • 1 dl socker
  • 4 msk grädde
  • 2 msk päronsprit , t ex Poire au Cognac, nr 679
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer