Äppelkaka med mandelmassa

26
3
Äppelkaka med mandelmassa

Är äppelkaka kanske kakornas kaka? Oavsett är denna variant med söta äpplen tillsammans med mandelmassa och smak av kanel och kardemumma ljuvligt god och saftig. Pudra kakan med florsocker innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Äppelkaka med mandelmassa

Ingredienser

8-10 bitar
400 g
mandelmassa
150 g
rumsvarmt smör
4
ägg
3/4 dl
strösocker
1 dl
vetemjöl
1/2 tsk
mortlad kardemumma
1 tsk
malen kanel
3
söta äpplen (gärna Aroma)

Till garnering

florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Christina

2021-09-01

Jag tog mandelmjöl istället gick lika bra jättegott. Vips blev den glutenfri

Kerstin

2021-08-29

Fråga! När ska mandelmassan i ????

Redaktionen ICAse

2021-08-30

Hej Kerstin! Den ska i redan i steg 2 med smöret. Lycka till! Hälsningar Michelle

Karin

2021-08-23

Blev otroligt torr trots att jag tog ut den efter 35 minuter. Har varmluftsugn.

Näringsvärde per portion

Energi 2031 KJ / 486 kCal
Fett 30 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept