Äppelkaka med mandelmassa
Är äppelkaka med mandelmassa kanske kakornas kaka? Oavsett är denna variant med söta äpplen tillsammans med riven mandelmassa och smak av kanel och kardemumma ljuvligt god och saftig. Pudra kakan med florsocker innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
8-10 bitar
400 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
4 ägg
3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk mortlad kardemumma
1 tsk malen kanel
3 söta äpplen (gärna Aroma)
Till garnering
florsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2031 KJ / 486 kCal
Fett30 g
Salt0.4 g
Kolhydrater44 g
Protein9 g
Kommentarer
Fantastiskt god och saftig äppelkaka. En av de godaste jag har ätit! Men i min ugn räckte det att grädda kakan 25 min!
Angelica
2022-10-04Jag tog mandelmjöl istället gick lika bra jättegott. Vips blev den glutenfri
Christina
2021-09-01Fråga! När ska mandelmassan i ????
Kerstin
2021-08-29Hej Kerstin! Den ska i redan i steg 2 med smöret. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-08-30