Äppelkaka med mandelmassa
Är äppelkaka med mandelmassa kanske kakornas kaka? Oavsett är denna variant med söta äpplen tillsammans med riven mandelmassa och smak av kanel och kardemumma ljuvligt god och saftig. Pudra kakan med florsocker innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
8-10 bitar
400 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
4 ägg
3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk mortlad kardemumma
1 tsk malen kanel
3 söta äpplen (gärna Aroma)
Till garnering
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2031 KJ / 486 kCal
Fett30 g
Salt0.4 g
Kolhydrater44 g
Protein9 g
Kommentarer
Inget bakpulver ? Inget vaniljsocker ? ??
Hans
2024-10-16Hej Hans! I denna kaka ingår det inte! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-17Sänkte till 175 grader då jag har varmluftsugn och tyckte det lät mycket med 200 grader i 45 min. Tyvärr blev utan nästan bränd ändå efter 20-25 min, men kakan är lös inuti. Så rekommenderar lägre temperatur och lång tid. Är konditor själv, men lyckades inte riktigt med detta recept…
Marlene
2024-09-20Fantastiskt god och saftig äppelkaka. En av de godaste jag har ätit! Men i min ugn räckte det att grädda kakan 25 min!
Angelica
2022-10-04