Äppelkaka med mandelmassa

Är äppelkaka med mandelmassa kanske kakornas kaka? Oavsett är denna variant med söta äpplen tillsammans med riven mandelmassa och smak av kanel och kardemumma ljuvligt god och saftig. Pudra kakan med florsocker innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2031 KJ / 486 kCal
Fett30 g
Salt0.4 g
Kolhydrater44 g
Protein9 g
Kommentarer
7 stBlev min familje favorit 🤩
Bohdana
Inget bakpulver ? Inget vaniljsocker ? ??
Hans
Hej Hans! I denna kaka ingår det inte! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Sänkte till 175 grader då jag har varmluftsugn och tyckte det lät mycket med 200 grader i 45 min. Tyvärr blev utan nästan bränd ändå efter 20-25 min, men kakan är lös inuti. Så rekommenderar lägre temperatur och lång tid. Är konditor själv, men lyckades inte riktigt med detta recept…
Marlene
Fantastiskt god och saftig äppelkaka. En av de godaste jag har ätit! Men i min ugn räckte det att grädda kakan 25 min!
Angelica
Jag tog mandelmjöl istället gick lika bra jättegott. Vips blev den glutenfri
Christina
Fråga! När ska mandelmassan i ????
Kerstin
Hej Kerstin! Den ska i redan i steg 2 med smöret. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Blev otroligt torr trots att jag tog ut den efter 35 minuter. Har varmluftsugn.
Karin