Äppeldricka

Betyg 4.6 av 5.114 personer har röstat
Receptet har 55 kommentarer
Äppeldricka

Skördelycka på flaska! Hemligheten bakom den vackra rosa färgen på den här kallrörda äppeldrickan är att använda röda äpplen, och behålla skalen på. En toppendryck att göra när äppelskörden är riklig eller när säsongen för svenska äpplen är i full gång.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Äppeldricka

Ingredienser

ca 6 liter
6 l vatten
3 kg äpplen
1 msk citronsyra
1 tsk natriumbensoat
4 dl strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

55 st
  • Noggrann rengöring är A o O, annars kan den jäsa ..

    Anita

  • Har gjort drycken flera gånger - är jättegod. Häller upp drycken i 50 cl pet flaskor o fryser ner dem.

    Anna-greta

  • Det blir otroligt gott. Gör detta recept varje år.

    Ann-helen

  • Det blir jättegott

    Hans-åke

  • Kan man pastörisera drycken för säkerhets skull efter silning?

    Pontus

  • Jag tror att jag har misslyckats med mitt. Den har stått i 6 dagar och har nu jäst så den innehåller en låg mångd alkohol. Har haft i socker och hällt på flaska men alkoholmätareb ger utslag på 0,3 ‰ direkt efter ett glas. Är det bara att hälla ut?

    Sandra

  • Jag undrar lite över förvaring och hållbarhet? ML

    Monalill

    Hej Monalill! Den håller inte så länge i kylen tyvärr, risken är att den jäser. Men om du vill göra mycket går det utmärkt att frysa den! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Gjorde enligt ert recept men drycken blir något brunrosa bitarna var under vatten med citron droppar. Vad gör jag för fel?

    Helen

    Hej Helen! Du har nog inte gjort något fel. Olika äpplen oxiderar olika mycket, och det är inte säkert att citronen lyckas hejda oxidationen till fullo alla gånger. Men den blev god ändå hoppas jag! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Går det inte att blanda i sockret från början?

    Helene

    Hej Helene! Jo, visst går det bra men det är lite slöseri eftersom en del av sockret kastas bort då man silar av äppelrivet. Hoppas det blir gott hur som helst. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kan man göra den på mindre mängd vatten för att spara utrymme i frysen och sedan späda den när man ska dricka? Och i så fall, behöver mängden citronsyra och natriumbensoat justeras?

    Anna

    Hej Anna! Det går bra. Ska den frysas så kan du hoppa över natriumbensoatet. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Äppelsaft
    Betyg 4.3 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svartvinbärssaft
    Betyg 3.3 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grape- och druvjuice
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äppelmarmelad på vanligt sätt
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kallrörd rabarberlemonad
    Betyg 3.6 av 5.99 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kylig äppelglögg
    Betyg 4.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad