Äppeldricka

Skördelycka på flaska! Hemligheten bakom den vackra rosa färgen på den här kallrörda äppeldrickan är att använda röda äpplen, och behålla skalen på. En toppendryck att göra när äppelskörden är riklig eller när säsongen för svenska äpplen är i full gång.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
55 stNoggrann rengöring är A o O, annars kan den jäsa ..
Anita
Har gjort drycken flera gånger - är jättegod. Häller upp drycken i 50 cl pet flaskor o fryser ner dem.
Anna-greta
Det blir otroligt gott. Gör detta recept varje år.
Ann-helen
Det blir jättegott
Hans-åke
Kan man pastörisera drycken för säkerhets skull efter silning?
Pontus
Jag tror att jag har misslyckats med mitt. Den har stått i 6 dagar och har nu jäst så den innehåller en låg mångd alkohol. Har haft i socker och hällt på flaska men alkoholmätareb ger utslag på 0,3 ‰ direkt efter ett glas. Är det bara att hälla ut?
Sandra
Jag undrar lite över förvaring och hållbarhet? ML
Monalill
Hej Monalill! Den håller inte så länge i kylen tyvärr, risken är att den jäser. Men om du vill göra mycket går det utmärkt att frysa den! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Gjorde enligt ert recept men drycken blir något brunrosa bitarna var under vatten med citron droppar. Vad gör jag för fel?
Helen
Hej Helen! Du har nog inte gjort något fel. Olika äpplen oxiderar olika mycket, och det är inte säkert att citronen lyckas hejda oxidationen till fullo alla gånger. Men den blev god ändå hoppas jag! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Går det inte att blanda i sockret från början?
Helene
Hej Helene! Jo, visst går det bra men det är lite slöseri eftersom en del av sockret kastas bort då man silar av äppelrivet. Hoppas det blir gott hur som helst. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man göra den på mindre mängd vatten för att spara utrymme i frysen och sedan späda den när man ska dricka? Och i så fall, behöver mängden citronsyra och natriumbensoat justeras?
Anna
Hej Anna! Det går bra. Ska den frysas så kan du hoppa över natriumbensoatet. Hälsningar Niclas
ICA-köket