Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Äppel-, plommon- och rosmarinbräserad kotlettrad

Ett fantastiskt recept på smakrik kotlettrad som passar utmärkt att servera till fest. Du behöver bland annat kotlett, äpple, plommon och rosmarin. Servera gärna kotlettraden tillsammans med primörer och nykokt potatis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kotlettraden i 8 skivor (för 4 port). Bryn dem i matfettet i en stekpanna. Lägg på ett fat.
  2. Skala och hacka löken. Skölj och skär äpplena i små tärningar. Tärna katrinplommonen. Fräs lök, äpple och katrinplommon i en gryta.
  3. Tillsätt rosmarin. Lägg i oxbuljongtärningar och häll över äppeljuice och vatten. Låt koka upp.
  4. Lägg i köttskivorna och låt dem bräsera på svag värme ca 5 minuter. Ta upp köttet.
  5. Red såsen med redningen och smaka av med salt och peppar. 
  6. Till servering: Servera det varma köttet med het sås, nykokt potatis och kokta grönsaker t ex brysselkål eller haricots verts.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kotlettrad (urbenad)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 gula lökar
  • 2 små äpplen
  • 75 g katrinplommon
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 2 oxbuljongtärningar
  • 1 dl äppeljuice (koncenrerad)
  • 3 dl vatten
  • 2 msk maizenaredning (för mörka såser)
  • salt och peppar
  • smör
Till servering
  • nykokt potatis
  • kokta grönsaker t ex brysselkål och haricot verts
Lägg till i inköpslistan