Rostad grönkål med tahiniyoghurt och apelsin

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rostad grönkål med tahiniyoghurt och apelsin

Låt krämig yoghurt smaksatt med tahini ta plats på en tallrik tillsammans med rostad grönkål slungad i en söt och kryddig apelsindressing, filéer av apelsin och finhackad schalottenlök för en fräsch och krämig sallad.  

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ett fat med tahiniyoghurt toppad med grönkål och apelsinklyftor.

Ingredienser

4-6 portioner
400 g grönkål
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
ca 2 apelsiner

Dressing

2 msk färskpressad apelsinjuice (från apelsiner ovan)
1 tsk honung
1 msk olivolja
2 krm cayennepeppar
svartpeppar

Tahiniyoghurt

1 1/2 msk färskpressad apelsinjuice (från apelsiner ovan)
1 schalottenlök
3 msk finskuren gräslök
1/2 citron (1 1/2 msk juice, för 4-6 port)
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
3 msk tahini

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Så gott verkligen! Blir en klassiker på julbordet hos oss.

    Sara

  • Väldigt gott! Kom ihåg att breda ut grönkålen ordentligt så den får färg. Kan tänka mig att det kan vara gott med hackade (val)nötter som topping också. Enda minus är att receptet är krångligt skrivet…

    Marie

Testa liknande recept

  • Rödkål med mango och pitachips
    Betyg 3.1 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sötpotatishummus med rostad mandel
    Betyg 5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Regnbågssallad med tahinidressing
    Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tahini- och chokladcookies
    Betyg 3.7 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad