Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsinsallad med pistage

En lika vacker som fräsch dessert är denna apelsinsallad med pistagemandel. Med sås på apelsinlikör och färskpressad apelsinsaft får du och ditt sällskap en ljuvlig avslutning på en trevlig middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsiner och grapefrukt. Ta noga bort det vita. Skär klyftorna hinnfria med en liten vass kniv.
  2. Lägg varannan blond och varannan röd klyfta som blommor på tallrikar.
  3. Blanda likör, pressad apelsinsaft och florsocker. Häll det över salladen. Ställ svalt.
  4. Flisa pistagemandeln och garnera med den.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 blonda apelsiner
  • 2 blodgrapefrukter
  • 1 dl apelsinlikör
  • 1/2 pressad apelsin
  • 2 msk florsocker
  • 1/2 dl pistagemandel
Lägg till i inköpslistan