Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Risgrynsyoghurt med äpplen och valnötter

Risgrynsyoghurt med äpplen och valnötter är en enkel risgrynsyoghurt som du serverar med en äppel- och apelsinsallad samt valnötter och kanel. Väldigt gott och nyttigt samt perfekt till frukost eller mellanmål!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre tärningar. Blanda äppeltärningarna med apelsinjuicen. Förvara i en tät plastburk.
  2. Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna.
  3. Blanda gröt, matyoghurt och honung i en tät plastburk. Servera risgrynsyoghurten med äppelsalladen. Toppa med delade valnötter och pudra över kanel vid servering.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora äpplen
  • juice från 1/2 apelsin
  • 100 g valnötter
  • 2 1/2 dl risgrynsgröt
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk kanel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB