Korngryn à la slätten

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
3
Korngryn à la slätten

Ett festligt recept på Östergötlands landskapsrätt - Korngryn à la slätten. Efterrätten gör du av bland annat korngryn, vaniljstång, mjölk, grädde, mynta, Cointreau och frukter som apelsin och jordgubb. Servera gärna som dessert till fest!

Korngryn à la slätten

Ingredienser

6 portioner
2 dl  korngryn
5 dl  vatten
1 krm  salt
1   vaniljstång
4 dl  mjölk
1 dl  vispgrädde
finrivet skal av 1   apelsin
4 msk  florsocker

Jordgubbs- och apelsinsallad

4   apelsiner
1   liter jordgubbar
1 msk  strimlad mynta
1/2 dl  Cointreau

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott men det är väl ändå Sörmlands landskapsrätt...?

Magnus

2015-01-22

Hej Lars! Prata gärna med din handlare så kan de säkert ta hem det i sortimentet.

Redaktionen

2012-12-03

Skall jag köpa korngryn hos lantmännen då ni inte säljer korngryn

Lars

2012-12-01

Testa liknande recept

Yoghurtpannacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbssylt
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsskumpa
Betyg 2.8 av 5.
63 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Petit chouxringar med jordgubbar och grädde
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marinerade jordgubbar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga