Korngryn à la slätten

2
3
Korngryn à la slätten

Ett festligt recept på Östergötlands landskapsrätt - Korngryn à la slätten. Efterrätten gör du av bland annat korngryn, vaniljstång, mjölk, grädde, mynta, Cointreau och frukter som apelsin och jordgubb. Servera gärna som dessert till fest!

Korngryn à la slätten

Ingredienser

6 portioner
2 dl korngryn
5 dl vatten
1 krm salt
1 vaniljstång
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 apelsin
4 msk florsocker

Jordgubbs- och apelsinsallad

4 apelsiner
1 liter jordgubbar
1 msk strimlad mynta
1/2 dl Cointreau

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Magnus

2015-01-22

Väldigt gott men det är väl ändå Sörmlands landskapsrätt...?

Redaktionen

2012-12-03

Hej Lars! Prata gärna med din handlare så kan de säkert ta hem det i sortimentet.

Lars

2012-12-01

Skall jag köpa korngryn hos lantmännen då ni inte säljer korngryn