Korngryn à la slätten
Ett festligt recept på Östergötlands landskapsrätt - Korngryn à la slätten. Efterrätten gör du av bland annat korngryn, vaniljstång, mjölk, grädde, mynta, Cointreau och frukter som apelsin och jordgubb. Servera gärna som dessert till fest!
Ingredienser
6 portioner
2 dl korngryn
5 dl vatten
1 krm salt
1 vaniljstång
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 apelsin
4 msk florsocker
Jordgubbs- och apelsinsallad
4 apelsiner
1 liter jordgubbar
1 msk strimlad mynta
1/2 dl Cointreau
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott men det är väl ändå Sörmlands landskapsrätt...?
Magnus
2015-01-22Hej Lars! Prata gärna med din handlare så kan de säkert ta hem det i sortimentet.
Redaktionen
2012-12-03Skall jag köpa korngryn hos lantmännen då ni inte säljer korngryn
Lars
2012-12-01