Korngryn à la slätten

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
3
Korngryn à la slätten

Ett festligt recept på Östergötlands landskapsrätt - Korngryn à la slätten. Efterrätten gör du av bland annat korngryn, vaniljstång, mjölk, grädde, mynta, Cointreau och frukter som apelsin och jordgubb. Servera gärna som dessert till fest!

Korngryn à la slätten

Ingredienser

6 portioner
2 dl korngryn
5 dl vatten
1 krm salt
1 vaniljstång
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 apelsin
4 msk florsocker

Jordgubbs- och apelsinsallad

4 apelsiner
1 liter jordgubbar
1 msk strimlad mynta
1/2 dl Cointreau

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott men det är väl ändå Sörmlands landskapsrätt...?

Magnus

2015-01-22

Hej Lars! Prata gärna med din handlare så kan de säkert ta hem det i sortimentet.

Redaktionen

2012-12-03

Skall jag köpa korngryn hos lantmännen då ni inte säljer korngryn

Lars

2012-12-01

Testa liknande recept

Midsommartårta med rabarber och vanilj
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Päron i ingefärslag
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordgubbar med vanilj- och kaktusfikonpuré
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yoghurtpanacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème brûlée à l'orange
Betyg 2.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga