Apelsingryta

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
2
Apelsingryta

Här är ett smakligt recept på en himmelsk apelsingryta som går ganska snabbt att tillaga. Grytan gör du med färsk skinka eller picnicbog. Servera gärna apelsingrytan tillsammans med ris och en god sallad.

Apelsingryta

Ingredienser

4 portioner
500 g  griskött (färsk skinka eller picnicbog)
1 msk  soja
1   gul lök
1   röd paprika
1 dl  apelsinjuice (konc)
2 dl  buljong (tärning + vatten)
1 msk  vinäger
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2 tsk  ingefära
1/2 tsk  malen kardemumma
1 msk  potatismjöl
2   apelsiner

Garnering

apelsinskal

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Lätt att laga, går dessutom fort. Plus att man inte behöver bryna först och det blir väldigt gott.

Ewa

2024-02-21

Ett gott alternativ till bjudningen. Lätt att laga, kan förberedas en hel del innan. En sallad och ett knäckebröd och man är nöjd resten av kvällen.

Louise

2007-02-02

Testa liknande recept

Grön bönsallad
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinkryddsmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  
Betyg 4.3 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och olivoljekaka
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och polentakaka
Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga