Apelsingryta

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
2
Apelsingryta

Här är ett smakligt recept på en himmelsk apelsingryta som går ganska snabbt att tillaga. Grytan gör du med färsk skinka eller picnicbog. Servera gärna apelsingrytan tillsammans med ris och en god sallad.

Apelsingryta

Ingredienser

4 portioner
500 g griskött (färsk skinka eller picnicbog)
1 msk soja
1 gul lök
1 röd paprika
1 dl apelsinjuice (konc)
2 dl buljong (tärning + vatten)
1 msk vinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1 msk potatismjöl
2 apelsiner

Garnering

apelsinskal

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Lätt att laga, går dessutom fort. Plus att man inte behöver bryna först och det blir väldigt gott.

Ewa

2024-02-21

Ett gott alternativ till bjudningen. Lätt att laga, kan förberedas en hel del innan. En sallad och ett knäckebröd och man är nöjd resten av kvällen.

Louise

2007-02-02

Testa liknande recept

Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinmarinerade laxkotletter
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brittisk plumpudding
Betyg 1.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fräcka kycklingklubbor med pastawok
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nudlar i buljong med kyckling och ingefära
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsincurd
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga