Apelsingryta
Här är ett smakligt recept på en himmelsk apelsingryta som går ganska snabbt att tillaga. Grytan gör du med färsk skinka eller picnicbog. Servera gärna apelsingrytan tillsammans med ris och en god sallad.
Ingredienser
4 portioner
500 g griskött (färsk skinka eller picnicbog)
1 msk soja
1 gul lök
1 röd paprika
1 dl apelsinjuice (konc)
2 dl buljong (tärning + vatten)
1 msk vinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1 msk potatismjöl
2 apelsiner
Garnering
apelsinskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt att laga, går dessutom fort. Plus att man inte behöver bryna först och det blir väldigt gott.
Ewa
2024-02-21Ett gott alternativ till bjudningen. Lätt att laga, kan förberedas en hel del innan. En sallad och ett knäckebröd och man är nöjd resten av kvällen.
Louise
2007-02-02