Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsingryta

Här är ett smakligt recept på en himmelsk apelsingryta som går ganska snabbt att tillaga. Grytan gör du med färsk skinka eller picnicbog. Servera gärna apelsingrytan tillsammans med ris och en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla köttet och blanda det med sojan. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikan.
  2. Koka upp apelsinjuice, buljong, vinäger och kryddor. Lägg i löken och låt koka någon minut.
  3. Lägg i köttet och paprikan och låt grytan koka ca 10 min. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten. Häll i redning och låt grytan koka upp.
  4. Skala apelsinen och skär den i bitar. Blanda ner apelsinbitarna i grytan strax före servering.
  5. Garnera med lite rivet apelsinskal. Servera med ris och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g griskött (färsk skinka eller picnicbog)
  • 1 msk soja
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl apelsinjuice (konc)
  • 2 dl buljong (tärning + vatten)
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 apelsiner
Garnering
  • apelsinskal
Lägg till i inköpslistan