Apelsin- och rosmarinstekta kycklinglår med granatäpplesallad

Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Apelsin- och rosmarinstekta kycklinglår med granatäpplesallad

Granatäpple sätter god smak i salladen och ger med sin krispighet en fin kontrast till den ugnsstekta kycklingen. Enkel att tillaga är den här rätten, men resultatet är både vackert och gott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2012

Apelsin- och rosmarinstekta kycklinglår med granatäpplesallad

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Kyckling

1/2 apelsin
900 g kycklingklubbor
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka rosmarin
1 msk olivolja
salt
peppar

Granatäpplesallad

1/2 apelsin
1 granatäpple
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
salt
peppar
65 g mangoldskott

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kycklingen var god men salladen ingen höjdare

    Charlotte

Näringsvärde per portion

Energi2261 KJ / 541 kCal
Fett18.2 g
Kolhydrater56.6 g
Protein35.2 g

Testa liknande recept

  • Marockansk sötpotatissallad
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Granatäppelsirap
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Persisk kyckling
    Betyg 3 av 5.208 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nyttig frukost och Powerdrink
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad